U staračkom domu u SAD-u proglasili ženu mrtvom, u mrtvačnici shvatili da još diše

Ilustracija: EPA

74-godišnja žena proglašena je mrtvom u staračkom domu u gradu Lincolnu u Nebraski, da bi dva sata kasnije zaposlenik pogrebnog poduzeća pri pregledu tijelu otkrio kako je žena zapravo živa, piše NBC News.

Zaposlenici pogrebnog poduzeća Lincoln nazvali su hitnu, a 74-godišnjakinja je prebačena u bolnicu, gdje je jučer zadržana, potvrdio je zamjenik šerifa Ben Houchin na konferenciji za novinare. Nije poznato u kakvom je stanju trenutno žena, a Houchin ju je identificirao kao Constance Glantz.

Pokrenuta istraga

"Ovo je vrlo neobičan slučaj. Radim 31 godinu i nikada prije nisam ništa slično doživio", kazao je Houchin. Objasnio je kako je starački dom ženu proglasio mrtvom u 9:44 sati, a liječnik se spremao potpisati smrtovnicu. Nije poznato je li se to dogodilo. 

Žena je zatim odvedena u mrtvačnicu, a u 11:43 sati iz pogrebnog poduzeća je upućen poziv hitnim službama. Houchin je opisao scenu kada su zaposlenici pogrebnog poduzeća otkrili da je žena živa. "Zaposlenik je stavljao Constance Glantz na stol kako bi započeo proces, ali je primijetio kako ona još diše", naveo je. 

Houchin je potvrdio kako je istraga u tijeku, ali kaže kako nema naznaka da je starački dom postupio zlonamjerno kada je Glantz proglasio mrtvom. "U ovom trenutku nismo uspjeli pronaći nikakvu kriminalnu namjeru staračkog doma, ali istraga je u tijeku", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.