Uhitili još jednog tinejdžera (18) koji je planirao napad na koncert Taylor Swift

Foto: Profimedia

Uhićen je još jedan mladić (18) kojeg se sumnjiči da je sudjelovao u planiranju terorističkog napada na jedan od koncerata Taylor Swift u Beču, doznaje Kronen Zeitung iz pravosudnih krugova. 

Prema pisanju austrijskog lista, optužbe su sve samo ne bezazlene, a vlasti provode istragu protiv osumnjičenika zbog pokušaja masovnog ubojstva. 

Policija objavila identitet glavnog osumnjičenog

Mladić je navodno bio upoznat s planovima uhićenog 19-godišnjeg Berana A. iz Ternitza u Donjoj Austriji.

Uhićeni 19-godišnjak, čiji su roditelji podrijetlom iz Makedonije, 25. srpnja dao je otkaz na poslu uz riječi: "Imam velike planove za dalje." 

Već je bio radikaliziran, rekli su na konferenciji za novinare u Beču te otkrili kako su teroristi imali konkretan plan za napad te da se napad trebao dogoditi ili večeras ili sutra.

"19-godišnjak je noževima, mačetama, automobilom htio izazvati krvoproliće ispred stadiona i na kraju se raznijeti. Bio je u kontaktu s dvojicom osumnjičenih pomagača, od kojih je jedan radio na osiguranju koncerta", rekli su na presici.

Uhićeni 17-godišnjak i 15-godišnjak

Druga uhićena osoba je 17-godišnjak. Od ranije je bio poznat sigurnosnim službama. Prije nekoliko dana se zaposlio u tvrtki koja je trebala pružati usluge na koncertu, poput opskrbe hranom i pićem. Prema riječima njegovog odvjetnika, on nema nikakve veze s terorizmom ni s planovima za napade. To je navodno tinejdžer hrvatsko-turskog podrijetla.

Osumnjičen je i petnaestogodišnji Austrijanac turskog podrijetla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.