Uklanja se mural posvećen BBB-ovcima u Velikoj Gorici

Prije par dana završen je mural posvećen navijačima Dinama Bad Blue Boysima u Gradskoj četvrti Braće Radić u Velikoj Gorici.

Na grafitu su navijači u crnim majicama s kapuljačom te maskama na licima uz tekst: "Life has pushed us into a corner, and we are coming out fighting" (ugrubo u prijevodu na hrvatski: "Život nas je stjerao u kut, a mi izlazimo boreći se"). No mural će uskoro biti uklonjen.

Fotografija murala je osvanula u Facebook grupama Velike Gorice, a objavio ju je na Fejsu i lokalni portal Kronike Velike Gorice. Kažu da je bilo negativnih komentara, a došlo je i nekoliko pitanja građana o tome tko je dao odobrenje za takvu tematiku murala.

Mural je na kotlovnici HEP-a, iz tvrtke kažu da će biti uklonjen

Portal Kronike Velike Gorice obratio se Gradskoj četvrti Braća Radić koji su rekli da nemaju ovlast odobriti crtanje grafita te da ih nitko nije ni kontaktirao oko toga. 

"Vijeće nije bilo upoznato s projektom crtanja niti znamo tko je autor." Novinare su uputili da se obrate HEP-u s obzirom na to da se radi o zgradi njihove kotlovnice. Iz HEP-a su rekli da će mural biti uklonjen.

"Sadržaj murala koji je naslikan na zidu kotlovnice u Vidrićevoj 1 u Velikoj Gorici ne odgovara onome za što je tražena suglasnost HEP-TOPLINARSTVA d.o.o.

Uvažavajući negativne kritike građana Velike Gorice da mural svojim sadržajem poziva na nasilje, HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. je poslalo zahtjev autorima murala za uklanjanjem istog te će on biti trajno uklonjen, uz eventualnu zamjenu muralom prikladnijeg sadržaja", rekao je direktor HEP-a Tomislav Brnadić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.