Ukrajinski satnik: Jedina misija u Soledaru sada je ubiti što više vagnerovaca

Foto: EPA

UKRAJINSKI vojnik stacioniran u istočnom gradu Bahmutu rekao je za CNN da su ukrajinske jedinice još uvijek na rubovima Soledara.

Taras Berezovec, satnik prve brigade ukrajinskih specijalnih snaga, rekao je da su vojni padobranci iz 77. i 46. brigade još uvijek na zapadnom rubu grada Soledara.

"Ostanak u Soledaru nema vojnog smisla jer je grad potpuno uništen. Ne postoji nijedna zgrada preživjela rusko granatiranje", rekao je Berezovec za CNN te dodao kako očekuje odluku o povlačenju u narednim danima.

"Jedina misija jedinica je sada izdržati što dulje i ubiti što više plaćenika iz Wagnera"

Sada, rekao je, jedinice svoju misiju vide u tome da izdrže što je dulje moguće i ubiju što je moguće više plaćenika iz Wagnera.

Rekao je da je većina borbi u posljednja dva tjedna uključivala ulične borbe u Soledaru između malih jedinica od četiri do osam boraca.

Berezovec je rekao kako vjeruje da povlačenje iz Soledara neće utjecati na sposobnost ukrajinskih snaga da opskrbe Bahmut, grad udaljen nekoliko kilometara jugozapadno.

Satnik kaže da su dvije glavne ceste u Bahmutu ostale u ukrajinskim rukama te da su ukrajinski borbeni zrakoplovi danas napadali ruske položaje u blizini Bahmuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.