Umirovljenik se mjesecima dopisivao s "brazilskom vojnikinjom" pa ostao bez novca

Ilustracija: Shutterstock

Virovitičko-podravska policija izvijestila je o novom slučaju prevare na području te policijske uprave. 

Tijekom nekoliko proteklih mjeseci muškarac se preko društvene mreže Facebook dopisivao s osobom za koju je smatrao da je vojnikinja iz Brazila. Lažna vojnikinja zamolila ga je da joj dostavi svoje osobne podatke, što je on i učinio, kako bi mu mogla poslati paket.

Nakon nekog vremena kontaktirala ga je osoba koja mu se predstavila kao djelatnik carine i uvjerila ga da postoji problem s njegovim paketom koji je u procesu dostave. 

Kako bi mu dostavili paket, 72-godišnjak je u nekoliko navrata na dostavljeni broj računa uplatio više tisuća eura, priopćila je PU virovitičko-podravska.

Banka ga kontaktirala zbog sumnjivih transakcija

Informirajući se preko interneta, 72-godišnjak je pokušao pronaći pomoć oko problema s dostavom paketa te je pronašao oglas "Pomažemo osobama koje su prevarili brokeri".

Na spomenutoj stranici upisao je osobne podatke i kroz neko vrijeme zaprimio poziv od nepoznate osobe koja ga je uvjerila da instalira aplikaciju pomoću koje će ona preko njegovog mobitela njemu pomoći. Kroz neko vrijeme zaprimio je poziv od osobnog bankara da se njegov račun koristi za sumnjive transakcije.

Policija poziva građane da budu oprezni, a ako posumnjaju u prevaru, da prijave događaj policiji na broj 192.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.