NY Times nastavlja tradiciju. Od 1956. nisu podržali republikanca za predsjednika

Foto: EPA

Uredništvo New York Timesa podržalo je Kamalu Harris, nazvavši je "jedinim patriotskim izborom za predsjednicu". 

Umjesto navođenja pozitivnih strana Kamale Harris, uredništvo se fokusiralo na nabrajanje onoga što smatra diskvalificirajućim argumentima protiv Trumpa. "Teško je zamisliti kandidata nedostojnijeg obnašati dužnost predsjednika Sjedinjenih Država", piše uredništvo o Trumpu.

Nisu podržali republikanca još od Eisenhowera

"Ova nedvosmislena, obeshrabrujuća istina - Donald Trump je neprikladan za dužnost predsjednika - trebala bi biti dovoljna za svakog birača kojem je stalo do zdravlja naše zemlje i stabilnosti naše demokracije da mu uskrati ponovni izbor", navodi se u priopćenju iza kojeg stoji 14 novinara.  

"Iz tog razloga, bez obzira na politička neslaganja koja birači mogu imati s njom, Kamala Harris je jedini patriotski izbor za predsjednicu", dodaje. Odluka o davanju podrške Harris nije iznenađujuća. Uredništvo nije podržalo republikanca za predsjednika još od Dwighta Eisenhowera 1956. 

U srpnju, 10 dana prije nego što je predsjednik Joe Biden napustio utrku, uredništvo je objavili oštar uvodnik u pet dijelova protiv Trumpa. 

"Trump će imati moć nanijeti duboku i trajnu štetu"

Uredništvo naziva Harris "predanom javnom službenicom" koja je "više nego neophodnom alternativom". Tvrde kako su njezini planovi za gospodarstvo, zdravstvenu skrb, vanjsku politiku i imigraciju razlog da je se izabere na predsjedničkim izborima u studenom. 

Priznaju da dio tih planova nije toliko detaljan kao što bi birači željeli, ali ponavljaju kako je puno veća opasnost od Trumpovog drugog mandata. Ističu da je Trump najavio da će upotrijebiti vladu za napad na svoje političke neprijatelje. 

"Ukoliko mu se američki glasači ne suprotstave, Trump će imati moć nanijeti duboku i trajnu štetu našoj demokraciji", predviđa uredništvo. Zaključuju da je Kamala Harris "jedini izbor". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.