Urušio se rudnik u Australiji, vozilo s rudarima propalo 15 metara. Nađeni mrtvi

Screenshot: YouTube/ABC News (Australia)

Dvojica australskih rudara koji su radili duboko pod zemljom poginula su nakon što su propala oko 15 metara u dubinu zbog urušavanja dijela rudnika, priopćila je jučer rudarska organizacija Perenti. Rudari Trevor Davis i Dylan Langridge su u srijedu bili na dubini od oko 125 metara u rudniku Dugald River blizu Cloncurryja kada se pod njima urušilo tlo.

Pritom je propalo i njihovo pomoćno vozilo te bušilica. S njima je u trenutku nesreće bio operater bušilice koji je uspio pobjeći i alarmirati nadležne vlasti. Akcija spašavanja je trajala cijelu noć. Spasilački timovi su locirali njihovo vozilo pomoću dronova te se probijali kroz stijene i zemlju kako bi došli do njega, piše CNN.

"Tijekom generacija rudarenje je postalo puno, puno sigurnije"

Dvojica poginulih rudara, obojica u tridesetim godinama, vjerojatno su za vrijeme nesreće bila u tunelu koji se koristio za prijevoz materijala na površinu. Prije nego što je potvrđena njihova smrt, gradonačelnik Cloncurryja Greg Campbell rekao je da je incident šok za stanovnike rudarskog grada, u kojem živi oko 3600 ljudi.

Naime, mnogi stanovnici Cloncurryja rade u rudnicima ili poznaju nekoga tko je tamo zaposlen. Trevor Davis i Dylan Langridge su radili za Barminco, podružnicu Perentija. Nalazili su se u rudniku kojim upravlja kompanija MMG.

"Rudnik Dugald je prilično nov, tako da je to prvi ozbiljan incident za koji znam. Tijekom generacija, rudarenje je postalo puno, puno sigurnije. Sada rijetko dođe do ovakve tragedije", rekao je Campbell.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.