Usmrtio Mihaelu pa micao stvari po stanu i telefonirao. Policiju nazvao nakon 2 sata

Screenshot: Nova TV

STIŽU novi detalji o ubojstvu 21-godišnje osječke studentice Mihaele Berak, koje je potreslo Hrvatsku. Index je sinoć, podsjetimo, objavio poruke koje je o policajcu koji je optužen za njezino ubojstvo Mihaela ranije slala prijateljici, ali i poruke koje je razmjenjivala s njim. Iz poruka je razvidno da se žalila na njegovo ponašanje te ga je nazivala "opsesivnim" i "posesivnim".

>> Index objavljuje poruke u kojima se ubijena djevojka žalila na policajca

Policija je u odgovoru na Indexov upit poručila kako o porukama zbog tajnosti izvida ne može ništa reći. Važno je napomenuti da je policija prvo neslužbeno rekla da se radi o samoubojstvu, a potom službeno tvrdila da se radilo o pucnju iz nehaja prilikom "nemarnog rukovanja oružja", no Državno odvjetništvo policajca je osumnjičilo za ubojstvo.

Radi se o praktički nezapamćenom slučaju da je od kvalifikacije slučajnog usmrćivanja općeopasnom radnjom iz nehaja (dakle čak ne ubojstva iz nehaja nego još blažeg kaznenog djela), kako je čin mladog policajca opisala osječka policija, došlo do kvalifikacije ubojstva. 

Čekao dva sata prije nego što je nazvao policiju

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, policajac nije odmah prijavio događaj, nego tek nakon nekog vremena. Kako su pak neslužbeno doznala 24sata, od smrti Mihaele Berak do pozivanja policija prošla su gotovo dva sata. Za to vrijeme je, govore neslužbene informacije, policajac Marko Smažil pomicao stvari po stanu razmještajući ih i nazivao određene osobe.

Ono što je možda još zanimljivije su neslužbene informacije koje govore da je policiji, kad ih je konačno nazvao, rekao da je do opaljenja pištolja došlo dok je on bio u kupaonici, što je sugeriralo da se djevojka sama ubila.

Dodatno je, prema informacijama Jutarnjeg, utvrđeno kako je policajac Marko Smažil mijenjao mjesto događaja te vjerojatno neke tragove i poništio. Tek kada je samoubojstvo isključeno kao opcija, rekao je da je sam ispalio hitac, ali ne namjerno, već tijekom neopreznog čišćenja oružja. Njegova je verzija, dakle, naposljetku bila da se radilo o nesretnom slučaju, a takvu verziju je i policija prihvatila te se držala nje sve dok ga Državno odvjetništvo nije prijavilo za - ubojstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.