Vatikan nije priznao "ukazanja" u Međugorju. Miletić o odluci: Najljepša vijest

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov zastupnik Marin Miletić s ushićenjem je danas u saboru pozdravio odluku u kojoj Sveta Stolica priznaje "brojne pozitivne plodove" koji se događaju u Međugorju u BiH, ali ne i nadnaravnosti fenomena koji se vezuje uz tvrdnje vidjelaca da im se tamo ukazuje Gospa i šalje im poruke. Miletić kaže da je to za brojne Hrvate i katolike jedna od najljepših vijesti.

"Ne znam ima li za nas Hrvate, katolike, koja važnija tema danas, a za mnoge od nas i najvažnija tema u životu. Međugorje, kao jedno od najvećih ispovjedaonica, dobilo je službeno zeleno svjetlo od Vatikana da nema nikakve zapreke da bude hodočasničko mjesto i ovo je jedna najljepša vijest koju smo mogli dobiti", poručio je Miletić. 

Pozvao je sve koje nikada tamo nisu bili, da svakako odu, dodavši kako je on osobno bilo sigurno već 30-ak puta. 

"A ovi koji žele da mi katolici i Crkva ušute, to je bilo u Jugoslaviji, danas više neće biti tako"

 

"Čujem po saborskim hodnicima dobacivanja da je Hrvatska sekularna država, napose, to je ljevica. Mnogi od njih žive u tiranskoj Jugoslaviji, u komunizmu, to su oni koji su progonili i međugorske vidioce, koji i danas slave zastavu Jugoslavije pod crvenom petokrakom", rekao je. 

Kad se kaže da je Hrvatska sekularna država, to znači da biskupi ne smiju sudjelovati u donošenju zakona, ali ne znači da nemaju pravo reći svoje mišljenje o bilo čemu javno, dodao je. 

"A ovi koji žele da mi katolici i Crkva ušute, to je bilo u Jugoslaviji, danas više neće biti tako", poručio je. 

Mrak Taritaš: Pozivam vladu da onemogući zataškavanje slučajeva seksualnog zlostavljanja u crkvi

Zastupnica Kluba HSS-a, GLAS-a i DOSIP-a Anka Mrak Taritaš pohvalila je akciju policije zbog privođenja svećenika osumnjičenog za seksualno uznemiravanje 16-godišnjakinje bez da su ranije, kazala je, obavijestili o tome Nadbiskupiju. 

"Nadam se da će to postati standardna praksa kad su u pitanju optužbe za seksualno zlostavljanje djece od strane svećenika", dodala je podsjetivši na slučaj u kojem je "osječko-đakovački nadbiskup 14 mjeseci dozvoljavao svećeniku kojeg je više djece optužilo za zlostavljanje da i dalje nastavi neometano obavljati svoju svećeničku funkciju". 

Pozvala je vladu da onemogući zataškavanje slučajeva seksualnog zlostavljanja unutar Crkve te da pokrene reviziju Vatikanskih ugovora. 

"Prestanite viriti iza svećeničkih skuta, nisu privilegije Katoličke crkve vaša briga i obaveza, nego su to prava i sigurnost građana koje zastupate, a posebno prava i sigurnost djece", kazala je zastupnica.

HDZ-ovac pun hvale za vladu

Zastupnik HDZ-a Ljubomir Kolarek pohvalio je svoju vladu zbog toga što ne odustaje, za razliku od mnogih drugih zemalja članica EU, od donošenja paketa pomoći građanima i gospodarstvu. 

"Da su mjere pokazuje višemjesečni trend usporavanja inflacije te povećanje kreditnog rejtinga kakav Hrvatska nikad nije imala. Vjerujem da će rezultat osjetiti svaki građanin kada će naši džepovi biti puno bogatiji", izjavio je. 

Kukavica iz DP-a: Protiv srpske manjine nitko od nas nema ništa

Ivica Kukavica iz Kluba Domovinskog pokreta ponovio je kako njihova stranka nema ništa protiv srpske nacionalne manjine. 

"Spočitava nam se odnos prema manjinama, ponajprije srpskoj, boli me ta tema jer to apsolutno ne stoji, to su moji prijatelji i nitko od nas nema ništa protiv srpske manjine. Tema je Srpsko narodno vijeće koje radi štetu preko tjednika Novosti", kazao je. Upozorio je i na nužnost hitnog rješavanja prometnog kolapsa u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Zastupnica Kluba Centra i Nezavisne platforme Sjevera Viktorija Knežević kritizirala je politiku Grada Dubrovnika i namjeru donošenja odluke o zakupu javnih površina. Prema njoj, istaknula je, nameće se rad svim ugostiteljskim objektima 10 mjeseci, gotovo cijele godine, za što, dodala je, nemaju svi kapacitete, a niti postoji potreba.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.