Već 25 milijuna Amerikanaca glasalo na predsjedničkim izborima

Foto: EPA

Gotovo 25 milijuna birača već je glasalo na američkim predsjedničkim izborima, bilo osobno ili glasačkim listićima poslanim poštom, izvijestio je posebni izborni odsjek Sveučilišta Florida.

Nekoliko država, uključujući ključne države poput Sjeverne Karoline i Georgije, postavilo je rekorde prvog dana prijevremenog glasanja prošlog tjedna.

Trump: Glasovi u Georgiji su na rekordnoj razini

Demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris rekla je jučer gradskoj vijećnici u Pennsylvaniji da će se njezina administracija razlikovati od administracije predsjednika Joea Bidena, dok republikanac Donald Trump vodi kampanju u Georgiji.

Pennsylvania i Georgia su među sedam država koje će odlučiti tko će pobijediti na predsjedničkim izborima, a oba kandidata vjerojatno će provesti veći dio svoje kampanje posjećujući ih.

"Glasovi u Georgiji su na rekordnoj razini", rekao je Donald Trump na vjerskom događaju u Zebulonu, u Georgiji. "Glasovi u svakoj državi, iskreno, na rekordnoj su razini. Ide nam jako dobro i nadamo se da možemo popraviti našu zemlju."

Trump posljednjih dana nastojao postići odaziv kršćanskih evangelika

Trump je posljednjih dana nastojao postići odaziv kršćanskih evangelika, nadajući se da će ostaviti po strani zabrinutost zbog njegovih čestih nepristojnih komentara poput priče o anatomiji Arnolda Palmera.

Trump, koji je od 2015. predizborne skupove učinio glavnim dijelom svoje političke karijere, rekao je u Zebulonu da je "na mnogo načina tužno" što se njegovo vrijeme kao političkog kandidata bliži kraju. Pobijedi li 5. studenoga, služit će svoj drugi i posljednji mandat.

"Radimo ovo devet godina, a smanjilo se na 12 dana", rekao je.

Harris se pokušava distancirati od Bidena

Harris je iskoristila komentare Trumpovog bivšeg šefa osoblja u Bijeloj kući Johna Kellyja, koji je rekao za New York Times da je bivši predsjednik zadovoljio "opću definiciju fašista" i da se divio diktatorima.

Pokušaj Harris da se distancira od Bidena dolazi u trenutku kada nekoliko anketa pokazuje da predsjednik koči njezinu kandidaturu i da su birači željni novog smjera s manje od dva tjedna do izbora 5. studenoga.

"Moja administracija neće biti nastavak Bidenove administracije"

Harris je tijekom predizborne kampanje uglavnom odbijala pitanja o tome kako bi i u kojoj mjeri odstupila od Bidena po pitanju politike.

"Moja administracija neće biti nastavak Bidenove administracije", rekla je Harris. "U ovu ulogu donosim svoje ideje i vlastito iskustvo. Predstavljam novu generaciju vodstva u brojnim pitanjima i vjerujem da zapravo moramo zauzeti nove pristupe."

Odgovarajući na nekoliko pitanja prisutnih, Harris je obećala da će se pozabaviti visokim cijenama namirnica, rekla je da je vrijeme da se okonča rat na Bliskom istoku i nazvala Trumpa fašistom i "opasnošću za dobrobit i sigurnost Amerike".

Američki predsjednički izbori se održavaju 5. studenoga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.