VIDEO Ukrajinci: Izbrisali smo rusko skladište projektila s lica zemlje

Screenshot: X

Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile su skladište oružja u ruskoj Tverskoj oblasti tijekom noći, potvrdio je izvor iz Službe sigurnosti Ukrajine (SBU) za Kyiv Independent. 

Fotografije i videozapisi objavljeni na ruskim Telegram kanalima rano jutros pokazuju brojne eksplozije i veliki oblak dima u skladištu u gradu Toropec. Guverner Tverske oblasti Igor Rudenja izvijestio je da je u Toropecu izbio požar zbog pada krhotina drona, ali je ustvrdio da je situacija "pod kontrolom".

Kasnije je najavio da će dio stanovnika biti evakuiran iz područja gdje se "požar lokalizira". Prema izvoru iz SBU-a, bespilotne letjelice pogodile su skladište u kojem su bile rakete Iskander, protuzračne rakete, topničko streljivo i vođene bombe KAB. 

Rusi: Oborili smo 54 bespilotne letjelice

"Napad je doslovno izbrisao s lica zemlje veliko skladište Glavnog odjela za rakete i topništvo ruskog Ministarstva obrane. Nakon dolaska ukrajinskih bespilotnih letjelica počele su iznimno snažne detonacije, a pogođeno područje je široko 6 kilometara", rekao je izvor.

"SBU, zajedno s kolegama iz oružanih snaga, nastavlja metodično smanjivati ​​raketni potencijal neprijatelja, s kojim uništava ukrajinske gradove", dodao je. Potvrdio je kako postoje planovi za provođenje sličnih napada na druge ruske vojne objekte.

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su 54 ukrajinske bespilotne letjelice oborene tijekom noći, ali ne spominje nijednu bespilotnu letjelicu oborenu iznad Tverske oblasti. Prema izvješću ruskog ministarstva obrane, 27 dronova oboreno je iznad Kurske oblasti, 16 iznad Brjanske oblasti, sedam iznad Smolenske oblasti, tri iznad Belgorodske oblasti i jedna iznad Orjolske oblasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.