Izrael objavio snimku tunela u kojem su ubijeni taoci. Držani su u strašnim uvjetima

Screenshot: IDF

Izraelska vojska je objavila snimku unutrašnjosti tunela u Gazi u kojem je u užasnim uvjetima držano šestero talaca čija su tijela izvukle izraelske snage 1. rujna. Podsjetimo, taoci su ubijeni neposredno prije nego što je izraelska vojska došla do njih. 

Tijela su pronađena u podzemnom tunelu u području Rafaha na jugu Pojasa Gaze. Svih šest osoba oteto je tijekom terorističkog napada Hamasa na južni Izrael 7. listopada prošle godine, priopćila je vojska. 

Među ubijenima mladić koji je spašavao ljude tijekom masakra Hamasa 

IDF je imenovao taoce: Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi i narednik Ori Danino. Glasnogovornik, kontraadmiral Daniel Hagari rekao je da je početna procjena da su ih "brutalno ubili Hamasovi teroristi" malo prije nego što su vojnici došli do njih. 

Nakon što je potvrđena smrt Goldberg-Polina, američkog državljanina, američki predsjednik Joe Biden rekao je da je "shrvan i ogorčen" viješću. Biden je u izjavi rekao da je Hersh bio među nedužnima, brutalno napadnutima dok je prisustvovao glazbenom festivalu za mir u Izraelu 7. listopada.

"Izgubio je ruku pomažući prijateljima i strancima tijekom Hamasovog divljačkog masakra. Tek je napunio 23 godine. Planirao je putovati svijetom. Upoznao sam njegove roditelje, Jona i Rachel. Bili su hrabri, mudri i snažni iako su izdržali nezamislivo", rekao je Biden. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.