VIDEO Nevrijeme pogodilo Vis, par sati kasnije stiglo do Splita

Screenshot: Index

Jedan od intenzivnijih toplinskih valova ovog ljeta je pri kraju. Već popodne je nevrijeme zahvatilo neke dijelove Hrvatske, a večeras je stiglo i u dijelove Dalmacije.

20-ak minuta prije 22 sata nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom uz glasnu grmljavinu pogodilo je otok Vis. Jako je padalo 40-ak minuta, nakon čega je nastavilo grmjeti. Temperatura je pala za šest stupnjeva.

Pogledajte snimku.

 

Olujni sustav se približava otoku Visu. Vrhovi sustava dosežu visinu od 15 km

Objavljuje Crometeo u Nedjelja, 18. kolovoza 2024.

Nešto više od sat vremena kasnije nevrijeme je stiglo i do Splita pa su vatrogasci imali posla s padanjem stabla na cestu. 

Kako piše Dalmatinski portal, najgore je trenutačno kraj Poljuda, u ulici Sedam Kaštela, voda se popela preko rubnjaka, automobili se jedva probijaju kroz 'bazene' na cesti.

Upozorenje na snazi

Za sutra je za cijelu Hrvatsku na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena: "Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča."

"Promjenjivo i nestabilno. Povremeno će padati kiša, često i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom, a lokalno će biti nevremena praćenog pojačanim vjetrom te obilnom oborinom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu istočnjak i bura, podno Velebita i jaka.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 21 do 25 °C. Danju svježije s najvišom temperaturom većinom od 25 do 30 °C", stoji u prognozi DHMZ-a za sutra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.