VIDEO Objavljena snimka zarobljenih Čečena. "Kadirov je rekao da se nikad ne predaju"

Screenshot: X

Želim živjeti, projekt pod vodstvom ukrajinske obrambene obavještajne službe, objavio je snimku ruskih ratnih zarobljenika koji govore kako dolaze iz čečenskog grada Groznog. Ukrajinci tvrde kako su navedeni Čečeni zarobljeni u Kurskoj oblasti u Rusiji. 

"Naše snage zarobile su te kadirovce duboko u pozadini, daleko od granice. Kažu da su pokušali pobjeći kako ne bi bili uhvaćeni. Ramzan Kadirov jednom je rekao da se pripadnici postrojbe Ahmat nikad ne predaju. Pa, obično to ne čine jer se skrivaju u pozadini, ali situacija u Kurskoj oblasti se brzo razvijala, a ovi pripadnici Ahmata nisu se ni pokušali suprotstaviti", poručeno je iz projekta Želim živjeti. 

Riječ je o ukrajinskom državnom projektu koji ima za cilj pomoći vojnicima ruske vojske da se sigurno predaju u zarobljeništvo. Projekt je u rujnu 2022. godine pokrenuo Koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima koji djeluje uz potporu Ministarstva obrane i obrambene obavještajne službe, piše Ukrajinska Pravda

 

Ukrajinci sve bliže nuklearnoj elektrani

Podsjetimo, ukrajinski vojnici su prošlog utorka preko granice upali u Kursku oblast u Rusiji. Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je ukrajinsku operaciju provokacijom. Ukrajinci su uspjeli prodrijeti u ruski teritorij, uspostaviti određena uporišta i zarobiti velik broj ruskih vojnika. 

Igor Korpunkov, gradonačelnik ruskog grada Kurčatova, u kojem se nalazi nuklearna elektrana Kursk, izvijestio je da se borbe sada vode nekoliko desetaka kilometara od granica grada, ali je pozvao stanovnike da ne paničare.

Režim protuterorističke operacije Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti uveden je u noći s petka na subotu, dok je izvanredno stanje u Kurskoj oblasti proglašeno još u srijedu, dva dana nakon ukrajinskog upada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.