VIDEO Odlomio se komad fasade kod zagrebačkog HNK, oglasili se iz Grada

Foto: PIXSELL/Igor Soban

Jutros se odlomio i pao komad fasade u blizini tramvajske stanice Trg Republike Hrvatske, u centru Zagreba, preko puta Hrvatskog narodnog kazališta.

Na teren su u strogom centru Zagreba izašli vatrogasci. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dobila je dojavu djelatnice ljekarne, ispred koje je pala fasada, da je sa krovnog dijela pročelja stambeno-poslovne zgrade došlo do pada dijela ukrasnog ornamenta.

U tom događaju u središtu Zagreba nitko nije ozlijeđen.

 

Ovo nije prvi put da se odlamaju i padaju dijelovi fasada jer dio zgrada još uvijek nije obnovljen i saniran nakon potresa 2020. godine.

 

Foto: PIXSELL/Igor Soban

 

Foto: PIXSELL/Igor Soban

 

Foto: PIXSELL/Igor Soban

 

Foto: PIXSELL/Igor Soban

Intervencija vatrogasaca je završena te se vrši pospremanje. 

Grad: Nismo većinski vlasnik

"Ponosni smo da smo završili oko 85 posto projekata, ostalo nam je 15 posto najkompleksnijih i vjerujemo da ćemo to u najskorijem roku završiti", rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ožujku.

No Grad, naglašavaju iz Tomaševićevog ureda, nije većinski vlasnik spomenute zgrade.

"Grad Zagreb nije većinski vlasnik zgrade, već ima jedan poslovni prostor koji koristi Akademija dramskih umjetnosti te još jedan u vlasništvu Zagrebačkog holdinga koji koriste Gradske ljekarne. Ostali vlasnici su Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Državne nekretnine te fizičke osobe. 

Podsjećamo i da je obnova privatnih zgrada u nadležnosti Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine", kažu iz Grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.