VIDEO Ovako je jučer izgledala autocesta kod Beča

Foto: X

Više rijeka u središnjoj Europi danas se izlilo iz korita izazvavši poplave, u kojima je živote izgubilo najmanje 10 osoba od Poljske do Rumunjske, a mnogi gradovi su ili prekriveni ili pogođeni poplavnim vodama nakon više dana obilnih kiša. Pogranična područja između Češke i Poljske teško su pogođena tijekom vikenda. Neki su se mostovi srušili i kuće su uništene, dok su sela i gradovi u istočnoj Rumunjskoj potopljeni.

Austrijska vlada je cijelu poplavom pogođenu pokrajinu Donju Austriju, oko glavnog grada Beča i na granici s Češkom, proglasila područjem katastrofe. Društvenim mrežama šire se snimke autoceste kod Beča koja je potpuno pod vodom.

Glasnogovornik vatrogasne postaje je danas ujutro rekao da je preko noći situacija bila mirna. No do sutra se u zemlji očekuje i dodatnih do 60 litara kiše po četvornom metru, rekao je državni dužnosnik.

Meteorolozi javne televizije ORF predvidjeli su još više oborina u određenim dijelovima Austrije, poput Tirola i istočnog dijela zemlje.

Nekoliko stotina ljudi spašeno je od poplava u Donjoj Austriji, prema vatrogasnim službama. Vatrogasac je poginuo u nedjelju dok je ispumpavao vodu iz podruma. Iako se razina vode smanjila u Beču, danas je došlo do ogromnih problema u javnom prijevozu te je većina linija podzemne željeznice u gradu s dva milijuna stanovnika tek djelomično funkcionirala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.