VIDEO Ukrajina ima problem. Rusi objavili snimku uništenja još jednog aviona

Screenshot: X

Lovac MiG-29 ukrajinskih oružanih snaga uništen je u zračnoj bazi Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti udarom ruskog mobilnog balističkog raketnog sustava kratkog dometa Iskander, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane.

"Posada mobilnog balističkog raketnog sustava kratkog dometa Iskander izvela je raketni udar na stazu aerodroma Dolgincevo. Kao rezultat, uništeni su borbeni zrakoplov MiG-29 ukrajinskih oružanih snaga, oružje zrak-zemlja i vozila zrakoplovnotehničke službe", priopćilo je Ministarstvo.

Treći napad na aerodrome ovaj tjedan

Rusi su objavili i snimku operacije iz zraka. Na njoj se vidi trenutak snažne eksplozije i gusti oblak dima koji se potom diže visoko u zrak. 

Moskva je u utorak izvijestila da je s taktičkim raketnim sustavom Iskander-M izvršen napad na ukrajinske ratne zrakoplove u zračnoj bazi Mirhorod, pri čemu je uništeno pet operativnih višenamjenskih borbenih aviona Su-27, dok su još dva oštećena. 

Jučer su objavili kako je taktičkim raketnim sustavom Iskander uništen ukrajinski borbeni helikopter Mi-24 i vozila zrakoplovne inženjerske službe u udaru na aerodrom u Poltavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.