VIDEO Snimljen trenutak kad se Palestinac punom brzinom zabio u izraelski oklopnjak

Screenshot: X

Vozač se jučer velikom brzinom zabio u parkirano oklopno vozilo na Zapadnoj obali, priopćila je izraelska policija. Vozač, 27-godišnji Palestinac iz okoline Nablusa, poginuo je, dok nitko od policajaca nije ozlijeđen. 

Snimka sigurnosnih kamera pokazala je kako automobil juri prema oklopnom vozilu i policijskom patrolnom automobilu, dok nekoliko policajaca stoji uokolo. Neposredno prije nego što se automobil zabio u oklopno vozilo, policajac se naizgled nesvjesno sklonio i izbjegao smrt. 

Izraelske snage sigurnosti u visokoj pripavnosti

Incident se dogodio na prometnici u blizini naselja Ofra na Zapadnoj obali. Istražuje se kao teroristički napad. Inače, izraelske snage sigurnosti trenutačno su u visokoj pripravnosti zbog straha da će Hamas pokušati izvesti terorističke napade kako bi osvetio svojeg ubijenog vođu Yahyju Sinwara, arhitekta masakra 7. listopada. 

Izraelci tvrde da su od 7. listopada prošle godine uhitili oko 5250 Palestinaca diljem Zapadne obale, uključujući više od 2050 onih koji su bili povezani s Hamasom. Prema ministarstvu zdravstva Palestinske samouprave, više od 716 Palestinaca sa Zapadne obale ubijeno je u tom razdoblju. 

Izraelske obrambene snage (IDF) naglašavaju kako se u većini slučajeva radilo o naoružanim napadačima koji su ubijeni u razmjeni vatre. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.