VIDEO Napadnuta ključna luka u Rusiji. Poruka gradonačelnika: Ne slikajte rad službi

Screenshot: X

Pomorski dronovi napali su ruski grad Novorosijsk noćas oko 3 sata po lokalnom vremenu. 

Lokalne vlasti zamolile su stanovnike da se drže podalje od prozora i sakriju se u prostoriju koja nije okrenuta prema moru ili u sobe bez prozora i s čvrstim zidovima. Gradonačelnik Andrej Kravčenko prethodno je upozorio na opasnost od napada. 

 

Blokirane su ulice u blizini nasipa, a u gradu je izdano upozorenje na zračnu opasnost. Mještani su izvijestili da su čuli eksplozije, što potvrđuju i snimke objavljene na društvenim mrežama. Kravčenko je u 4:20 objavio da je udar završen, istaknuvši kako više nema opasnosti za stanovnike. Nije govorio o mogućoj šteti. 

Ovo nije prvi napad na Novorosijsk

Poručio je građanima da se ne fotografiraju rad specijalnih i operativnih službi. Najavio je kako će se akvatorij zaljeva pregledati, zbog čega će biti ograničen ulaz na plaže i nasipe. "Ljubazno vas molimo da se suzdržite od posjećivanja plaža, nasipa i rekreacijskih područja uz rub vode tijekom operativnih aktivnosti", napisao je na Telegramu. 

Novorosijsk je postao ključna luka za rusku Crnomorsku flotu nakon što su uspješni ukrajinski udari na okupirani Krim prisilili Moskvu da povuče velik dio svojih pomorskih snaga s poluotoka. Kijev je već izveo nekoliko uspješnih napada na luku Novorosijsk, od kojih se posebno izdvaja onaj u kolovozu prošle godine, kad je kada je ratni brod Olenegorski Gornjak pretrpio tešku štetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.