VIDEO Veliki požar u Istri, gasit će ga cijelu noć. Bura otežava, ceste zatvorene

Foto: Čitatelj Indexa

VELIKI požar izbio je u Istri između Tara i Novigrada. 

 
 

Vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac za Index je potvrdio kako je požar izbio na otvorenom prostoru. 

"Požar će se gasiti čitavu noć. Puše jaka bura i teško je sada reći kada će biti lokaliziran. Angažirano je 86 vatrogasaca i 27 vatrogasnih vozila. Nitko nije stradao, a požar nije u blizini stambenih objekata. Prema prvim procjenama, izgorjelo je 35 hektara šume", potvrdio je za Istra24 Kozlevac.

Na terenu su ekipe iz JVP-ova Umag, Poreč, Buzet, kao i DVD-ovi iz Umaga, Novigrada, Buja, Oprtlja, Vižinade, Tara i Vrsara. Ukupno se protiv vatre bori 86 vatrogasaca uz pomoć 27 vozila. Pomažu im komunalne službe iz Novigrada, javlja Glas Istre.

Zbog gustog dima zatvorene ceste

Novigradski gradonačelnik Anteo Milos kaže da su sve raspoložive snage na terenu. "Požar gase vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Umag, Novigrad, a u ispomoć stižu i vatrogasci iz Poreča. Požar se širi zbog jake bure i gori na dosta nepristupačnom terenu uz dolinu Mirne", rekao je novigradski gradonačelnik Milos, javlja Istra24.

Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće na Stanciji, ali do sada nisu uspjeli lokalizirati požar.

Iz policije javljaju kako su zbog gustog dima zatvorene prometnice D-75 od Novigrada do Antenala, obilazni pravci su D-301 i D-44. S porečke strane je u 20:23 zatvorena cesta od Tara do Antenala, a obilazni pravci su ZC-5040 i ZC-5041 Tar-Kastelir-Vižinada-Ponte Porton.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.