Video: "Zbog sigurnosti ne možemo objaviti cijenu Sanaderovog BMW-a"

HRVATSKIM građanima, ali i vrapcima na granama hrvatskih stabala, dosad je jasno kako kupnja blindiranog BMW-a za 4,2 milijuna kuna ni pod kojim okolnostima ne može biti opisana kao "stezanje remena", ali iz središnjice HDZ-a i dalje pokušavaju opravdati svog ljubljenog premijera. Andrija Hebrang tako se pridružio nizu HDZ-ovih političara koji Sanaderovog novog limenog ljubimca opisuju kao uštedu za državni proračun, a pronašao je čak i originalan razlog zbog kojeg javnost ne smije znati cijenu blindiranog BMW-a u kojem se transportira predsjednik Vlade. Radi se, naime, o sigurnosnom pitanju.

"Sigurnosne službe su zaključile da premijerov automobil treba zamijeniti jer je sigurnost postala upitna. Taj automobil je zamijenjen po principu 'staro za novo' i ne radi se o cijeni koja je objavljena", komentirao je Hebrang Indexovu ekskluzivu iz koje se izrodila "afera BMW". No, na pitanje koliko je onda HDZ platio da bi se Sander vozio u najmodernijem modelu BMW "sedmice" kakvog većina europskih državnika može samo sanjati, Hebrang nije želio ponuditi odgovor. "Cijena se ne može objaviti jer bi se tada znalo o kojem je stupnju sigurnosti riječ", kaže Hebrang. No, iz računa za kasko osiguranje BMW-a kojeg je Index prvi objavio, jasno se vidi kako se radi o najboljoj sigurnosti koju novac može kupiti. 4,2 milijuna kuna trebalo bi biti dovoljno da Sanadera zaštiti i od Mossadovih balističkih projektila, zlu ne trebalo.

"Zašto nitko ne priča da se i ostale štićene osobe voze u takvim automobilima, samo što je njih platio državni proračun?", pita se Hebrang i dodaje kako je Indexova priča u stvari samo "podmetanje do kojeg je došlo u zgodnom političkom trenutku za oporbu i protivnike Vlade i premijera". "Taj obračun je, naravno, proziran kao i svi do sada. To je osveta premijeru zato što dobro vodi ovu vladu i državu kroz krizu", kazao je Hebrang. Toliko dobro nas premijer vodi kroz krizu da smo, prema njegovim vlastitim riječima, "u banani".

Hebrang se također osvrnuo na sindikalne vođe koji se protive smanjenju plaće i njihove zahtjeve, te upozorenja da državi prijeti štrajk radnika i sudske tužbe. Vilimu Ribiću tako je poručio da je izgubio osjećaj za svakodnevicu i optužio ga da štiti svoje osobne interese, a ne radna mjesta i doda da su i puno veće države od Hrvatske pribjegle smanjenju plaća. "Sindikalnim vođama u ovom trenutku treba poručiti da se ne borimo za plaće, nego za radna mjesta. Ako ovih 1,5 milijardi, koliko ide plaćama za javne službenike i državne namještenike, ne smanjimo za šest posto, morat ćemo zatvoriti nekoliko desetaka tisuća radnih mjesta", tvrdi Hebrang.

P.V.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.