Vinkovci će dobiti novo igralište

Foto: Ivan Bosančić/Facebook

U sklopu projekta "Aktivna zona bez ekrana u Vinkovcima", novo sportsko igralište s popratnom opremom, odnosno spravama za vježbanje na otvorenom, bit će izgrađeno u Ulici Ante Starčevića uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, najavljeno je danas.

Ugovor o izgradnji igrališta, vrijedan 140.000 eura, potpisali su gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Domagoj Mikulić, koji je istaknuo da je to samo još jedan u nizu projekata koje provode Grad Vinkovci i Agencija VIA, pa se može govoriti o ukupno 150 milijuna eura povučenih EU sredstava u mandatu trenutnog gradonačelnika.

Mikulić je dodao da će projekt vrijedan 140.000 eura njegovo ministarstvo sufinancirati sa 70.000 eura, a Bosančić kako su sve aktivnosti koje poduzima gradska uprava usmjerene na podizanje kvalitete života Vinkovčana.

Direktorica Razvojne agencije grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević pojasnila je da se želi osigurati sigurno okruženje u kojem će djeca moći razvijati motoričke vještine kroz sportske aktivnosti poput nogometa, košarke i vježbanja na otvorenom.

Osim što doprinosi tjelesnom zdravlju, takvo okruženje potiče socijalizaciju i razvijanje važnih životnih vještina, čime se promiče pozitivan odnos prema sportu uz smanjenje vremena provedenog pred ekranima.

Novi sportski mini kompleks smješten je u širem središtu grada, u blizini postojećeg igrališta prilagođenog djeci s poteškoćama u razvoju, a sadržavat će malonogometno igralište s urbanom opremom i sprave za vježbanje na otvorenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.