Vučić se slikao s ranjenim policajcem: Lovimo još ljudi, nema milosti prema terorizmu

Foto: Vučićev Instagram

NAPADAČ je danas oko 11 sati samostrelom pogodio u pripadnika srpske žandarmerije, koji je bio na dužnosti osiguranja izraelskog veleposlanstva u Beogradu. Policajac je u samoobrani upucao napadača koji je od posljedica ranjavanja na mjestu preminuo. 

>> Poznato tko je napadač, Dačić objavio i sliku: Ovo pokazuje stupanj zaslijepljenosti

Pripadnik žandarmerije Miloš Jevremović (35) samostrelom je pogođen u vrat. Operiran je i izvan je životne opasnosti. 

Muškarac je više puta prilazio policajcu pitajući ga gdje je muzej i slično, a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca.

Napadač na srpskog policajca koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu je konvertit koji je uzeo ime Salahudin, objavio je ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, koji je rekao kako se radi o terorističkom činu.

"Utvrđeno je da je osoba koja je izvršila teroristički napad Miloš Žujović (25), vjerskog imena Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je otišao živjeti u Novi Pazar", rekao je Dačić.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je došlo do "pokušaja terorističkog napada u blizini izraelskog veleposlanstva u Beogradu".

Vučić: Lovimo još ljudi, nećemo imati milosti prema terorizmu

Izjavu je dao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, kao i Dačić, ranjenog policajca obišao u bolnici. Vučić nije propustio ni priliku da se uslika s ranjenim policajcem i to objavi na svom Instagramu. 

"Operacija je uspješno obavljena. Iz torbe je potpuno iznenada ispalio strelicu i pogodio u vrat Miloša Jevremovića. On je nevjerojatno vješto, ali ozbiljno i odgovorno, likvidirao terorista. Ono što je bilo najvažnije, uspio je suzdržati se od vađenja strelice iz vrata. Da je bilo što pokušao, ne bi mu bilo spasa. Za to je potrebna nevjerojatna disciplina i samokontrola. Da ne pokušate iz svog tijela dirati takvo strano tijelo. On je, kada je završio svoj posao, kada je likvidirao terorista, sačekao Hitnu pomoć i policiju, ne dirajući ništa. Sada je u vrlo dobrom stanju i koliko sam shvatio, ne očekujemo teže komplikacije", rekao je Vučić o napadu na policajca kod veleposlanstva Izraela.

"Ima još nekoliko osoba za kojima tragamo, jedna osoba nam trenutno nije dostupna, ali znamo da se nalazi na teritoriju Republike Srbije. Ta osoba se, poput Salahudina, rukovodi nekim... Želim vam reći da su oni bili praćeni, možda bi još sedam ili osam dana bilo potrebno da budu uhićeni. Toliko je i tužitelju bilo potrebno vremena da prikupi sve dokaze. Riječ je o ljudima koji su ušli u ekstremističke krugove, praćeni su po liniji terorizma. Znalo se da je glavni terorist sinoć došao posjetiti majku i tu se gubi mogućnost praćenja, nažalost jutros se dogodilo ovo", dodao je.

Rekao je da se akcija nastavlja i da garantira sigurnost. 

"Čestitam zapovjednicima i svima u policiji na izuzetnom ponašanju Miloša Jevremovića, bit će odlikovan čim izađe iz bolnice. Praćeni su zbog svojih nelegalnih aktivnosti, nismo znali da se ovo može dogoditi, takvih još ima na slobodi. Akcija će trajati četiri dana, da sve pohapsimo i da naše ulice budu sigurne. Sada ih lovimo i pitanje je trenutka i tehnike kada će biti uhvaćeni. Najvažnije je da je naš junak Miloš živ i zdrav, pokazao je kako se reagira u takvom trenutku. Nećemo imati milosti prema terorizmu", izjavio je Vučić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.