Vučić najavio uvođenje obaveznog vojnog roka: Odvratit ćemo one koji nam prijete

Foto: F.S./ATAImages/PIXSELL

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kao vrhovni zapovjednik potpisao suglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana i dodao da vjeruje da će vlada usvojiti tu odluku.

"Želim vjerovati da će vlada Srbije usvojiti tu odluku. Želim vjerovati da svi razumijete koliko nam je potrebna jaka vojska, koliko ćemo još morati kupiti naoružanja, da pravimo, da stvaramo. Jer nije naša želja da bilo koga napadnemo. Niti ćemo to činiti. Ali naša želja je odvratiti sve one koji nam svakoga dana bjesomučno prijete", rekao je Vučić, prenose srpski mediji.

Vučić: Naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakodnevno prijete

Vučić je nedavno rekao da država razmatra uvođenje vojnog roka u trajanju od 60+15 dana, koji bi bio obavezan za muškarce, dok bi za žene bio dobrovoljan.

"Želim vjerovati da svi razumijete koliko nam treba jaka vojska, koliko ćemo još morati kupovati oružja, raditi, stvarati. Jer nije nam želja nikoga napadati. Niti ćemo to učiniti. Ali, naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakodnevno prijete", kazao je Vučić.

Vlada premijera Miloša Vučevića još mora odobriti odluku, što se smatra formalnošću.

Vojno vodstvo Srbije pozvalo je početkom godine na uvođenje vojnog roka u trajanju do četiri mjeseca. Početkom mjeseca Vučić je izjavio da treba razmisliti o trajanju vojnog roka koji ne bi smio biti predug kako odluka ne bi utjecala na emigraciju mladih iz zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.