Vučić: Uočili smo albanske dronove na 5800 metara. Izviđali su pozicije srpske vojske

Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages/PIXSELL

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se jučer medijima u kasarni Banjica 2 u Beogradu nakon završetka sjednice proširenog kolegija načelnika Generalštaba. 

Upozorio je kako su "bukvalno iz svih smjerova" pojačana izviđačka djelovanja iz zraka prema Srbiji. Ipak, naveo je kako pritom nije došlo do prelaženja granice. Rekao je kako su 5. i 20. lipnja uočena podizanja albanskih bespilotnih letjelica Bayraktar iz Đakovice, grada na zapadu Kosova. 

"Imamo mnogo izazova"

Dodao je kako su Bayraktari dosegli visinu od oko 5800 metara "s namjerom izviđanja pozicija srpske vojske". Komentirajući zaključke sjednice, poručio je kako se oprema i naoružanje "moderniziraju i uvećavaju", prenosi Nova.rs.

Priznao je kako nije zadovoljan popunom jedinica srpske vojske "na sjeveru Srbije, naročito u Beogradu i Vojvodini". 

"Mnogo izazova imamo. Velike snage su okupljene u regiji, od značajnih snaga u zemljama u regiji do ogromnog broja pripadnika NATO-a za koje smo uvjereni da ni na koji način neće biti upotrijebljeni protiv srpskog naroda ili Srbije", naveo je. Zaključio je kako Srbija mora biti "mnogo jasnija" u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.