Vukovarka rekla prevarantu da nema 2500 €: "Možete mi uplatiti i 1000". I uplatila je

Ilustracija: AI

Kako je izvijestila vukovarska policija, Vukovarka je ostala bez tisuću eura nakon što je prevarena zbog, kako je vjerovala, kupnje članske iskaznice s kojom bi mogla posjetiti koncerte poznatog pjevača.

Naime, 71-godišnjakinja iz Vukovara je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatim počiniteljem koji je predstavljajući se lažnim profilom pod imenom poznatog pjevača tražio da mu uplati iznos od par stotina eura kako bi joj poslao člansku iskaznicu s kojom bi posjetila njegove koncerte, na što je oštećena pristala i krajem travnja 2024. godine uplatila dogovoreni iznos na bankovni račun.

"Zvali je i rekli da imaju paket"

"Nakon toga ju je putem društvene mreže s lažnog profila kontaktirala dostavna služba da imaju paket adresiran na njenu adresu i da im potvrdi da je ona primatelj navedenog paketa te da mora uplatiti novčani iznos od par stotina eura, a koji iznos je i uplatila na bankovni račun. Ponovo je zaprimila poruku s lažnog profila dostavne službe, od nepoznatog počinitelja koji se predstavljao kao menadžer dostavne službe u kojoj je naveo da za paket koji treba preuzeti mora uplatiti iznos od 2500 eura zbog troškova carine i veće težine paketa, na što je 71-godišnjakinja rekla da nema toliki iznos te da može uplatiti manji iznos, na što je nepoznati počinitelj pristao i obećao da će paket stići na kućnu adresu te joj dostavio podatke bankovnog računa na koji je 71-godišnjakinja uplatila dogovoreni iznos, no paket nije stigao, čime je oštećena za iznos preko 1000 eura", opisala je policija.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo prevare.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.