Za rekonstrukcije na državnim cestama u Zagorju više od 10.3 milijuna eura

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Više od 10.3 milijuna eura vrijedni su radovi koji će se obavljati na dvjema cestama u Krapinsko-zagorskoj županiji i za koje su u ponedjeljak Hrvatske ceste i izvođači radova potpisali ugovore.

Riječ je o rekonstrukciji državne ceste DC74, dionice Krapina - Bednja, poddionice Žutnica - Kamenolom Gorjak u vrijednosti nešto većoj od 7.87 mil. eura te rekonstrukciji postojećeg T raskrižja državne ceste DC206 s nerazvrstanom cestom za poduzetničku zonu u Humu na Sutli u kružno raskrižje. Vrijednost tih radova je oko 2.43 mil. eura.

Radove na rekonstrukciji DC74 obavljat će tvrtke Tegra i Pomgrad. Predviđeno trajanje radova je 720 dana.

Rekonstrukcija T raskrižja na DC206, koja bi trebala potrajati 180 dana, povjerena je tvrtki Colas.

Potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je na potpisivanju da vlada vodi računa o ravnomjernom razvoju svih krajeva Hrvatske kada je riječ o ulaganju u prometnu infrastrukturu.

Saborski zastupnik i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović kazao je da je državna cesta DC74 žila kucavica iz Krapine prema Varaždinskoj županiji te da je u vrlo lošem stanju. Vrlo važnim označio je izgradnju kružnog raskrižja u Humu na Sutli, "gospodarskoj perjanici Zagorja".

Župan Željko Kolar istaknuo je da je promet u Gorjaku, gdje su kamenolom i odlagalište otpada, vrlo intenzivan i da je to opasna dionica, a da će rekonstrukcija T raskrižja u Humu na Sutli značiti olakšanje i za sve one koji žive izvan gospodarske zone, kao i gospodarske subjekte koji su u samoj zoni.

Član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić rekao je da je za oba projekta pripremljena kvalitetna projektna dokumentacija te se stoga ne očekuju kašnjenja u izgradnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.