Zašto nije počelo suđenje Banožiću? Odvjetnica: Optužnica prvo treba biti potvrđena

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Dnevnik Nove TV

Prošlo je 11 mjeseci od prometne nesreće koju je skrivio bivši ministar Mario Banožić. Tereti ga se da je iz nehaja skrivio nesreću u kojoj je poginuo vozač kamioneta.

Banožiću optužnica i dalje nije potvrđena niti je počelo suđenje. Obrana bivšeg ministra se žalila - nisu željeli da forenzička ispitivanja budu dio dokaza.

"Mi ne znamo otkud je ta dokumentacija došla i kako je pribavljena i naravno morali smo se na to žaliti. Vještački nalaz išao je putem policijske postaje i očigledno da je neka dokumentacija umetnuta, o čemu obrana nije obaviještena", kaže za Dnevnik Nove TV Banožićeva odvjetnica Ksenija Vržina.

Za što se tereti bivšeg ministra?

Županijski sud odbio je žalbu Banožićeve obrane, koji se suočava s optužbama za vožnju neprilagođenom brzinom. Tereti ga se da je, unatoč lošoj vidljivosti zbog magle, prešao na suprotnu stranu kolone prilikom pretjecanja.

Rješenje suda dostavljeno je strankama, a nakon što stranke zaprime ovo rješenje bit će zakazana sjednica optužnog vijeća radi odlučivanja o potvrđivanju optužnice, predvidivo tijekom studenog ove godine.

Slučaj obilježen kontroverzama

Banožić je u ovoj nesreći zadobio teže ozljede, a slučaj je obilježen i brojnim kontroverzama, uključujući sumnje u to je li zataškavano prisustvo alkohola u njegovoj krvi, kao i navode o nepravovremenom postupanju policije.

Osim kaznene prijave, primio je i prekršajnu zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Kako će se odvijati Banožićeva obrana?

"Prvo se mora potvrditi optužnica, a zatim ćemo raditi na obrani i razviti strategiju, ovisno o tome hoće li optužnica biti potvrđena. Ako bude potvrđena, razmotrit ćemo mogućnost predlaganja novog vještačkog nalaza, sve to ovisi", izjavila je odvjetnica Vržina za Dnevnik Nove TV.

Banožić će, čini se, imati priliku iznijeti svoju verziju događaja na sudu, a prijeti mu kazna od jedne do osam godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.