Zbog nasilnog učenika u Zagrebu se ispisao cijeli razred. Fuchs: Mogu se opet vratiti

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zbog problematičnog učenika jedne zagrebačke škole ispisao se cijeli razred. Ministarstvo obrazovanja je nakon što su se djeca ispisala, na današnjem sastanku, odlučilo da se nasilni učenik (9) premjesti u novu školu.

"Ja se nadam da je epilog onakav kakav je mogao biti da su svi skupa, od ravnateljice škole i ostalih dionika prema ministarstvu postupali na vrijeme onako kako su trebali postupati", rekao je Radovan Fuchs, ministar znanosti, obrazovanja i mladih za HRT.

"Danas je održan sastanak u ministarstvu, iako je tih sastanaka bilo i ranije, gdje je postignut dogovor da taj učenik, uz suglasnost roditelja, nastavi u jednoj drugoj školi i još neki detalji, koje u interesu djeteta i ostalih dionika ne bi trebalo iznositi", dodao je.

"Komunikacija škole, među roditeljima, ali i ravnateljice nije bila dobra"

Fuchs smatra da komunikacija na razini škole, među roditeljima, ali i ravnateljice prema roditeljima tog učenika i ostale djece, nije bila dobra i adekvatna. "Na kraju smo dobili ovakvu situaciju. Nadam se da će se cijela stvar dovesti do toga da sva djeca budu u školi", dodao je.

"Djeca su se ispisala, oni su po drugim školama i tu ministarstvo ne može napraviti ništa, oni će tamo nastaviti školovanje. Ako se odluče, mogu se opet vratiti. Ministarstvo tu ne može niti zabraniti niti narediti", dodao je Fuchs.

"Ako zakažu pojedine karike u cijelom lancu, onda imamo problem", poručio je Fuchs.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.