Zmago Jelinčič podržao referendum: Nećemo dozvoliti da nas Hrvati vuku za nos

NAJPOZNATIJI slovenski nacionalist Zmago Jelinčič oglasio se nakon susreta Ive Sanadera i Boruta Pahora u Mokricama poručivši kako će njegova Slovenska nacionalna stranka ipak potpisat peticiju kojom se traži referendum o ulasku Hrvatske u NATO. SNS je jedina politička stranka u Sloveniji koja podržava prijedlog o referendumu.

Ne zna se zbog čega je Zmago u samo nekoliko sati promijenio mišljenje,  s obzirom da je još jutros govorio kako neće podržati referendum jer "ne želi surađivati s marginalcima", no nakon sastanka slovenskog i hrvatskog premijera sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je poručio da "nećemo dopustiti Hrvatima da nas vuku za nos" i optužio neke slovenske političare, koje nije želio imenovati, da su 1991. godine prodavali zemlju Hrvatskoj.

Jelinčić također kaže kako je SNS poslao dopis Joseu Manuelu Barrosu u kojem su od Europske komisije zatražili da prestanu s "guranjem" Hrvatske prema NATO-u i Europskoj uniji, a osvrnuo se i na sastanak francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja s Ivom Sanaderom. "Iz Sanaderovih se izjava može iščitati da je Sarkozy u potpunosti na strani Hrvatske, što nije točno", kaže Jelinčič.

J.C.
Foto: Finance.si

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.