Zmago Jelinčič poziva Srbiju, BiH, Crnu Goru i Sloveniju da se udruže protiv Hrvatske!

ZMAGO JELINČIČ svoju "velikoslovensku" ideologiju odlučio je proširiti Europom, pa je kontroverzni lider Slovenske nacionalne stranke čija retorika opasno koketira s fašizmom tako dao intervju za frankfurtske "Vesti" na srpskom jeziku, koje se predstavljaju kao "najtiražniji dnevnik dijaspore".

U tom razgovoru, naslovljenom "Crtaćemo nove granice", Jelinčič je obrazložio svoj prošlotjedni prijedlog da se održi mirovna konferencija za bivše jugoslavenske republike na kojoj bi se napokon dogovorile granice i sukcesija na Jadranskom moru. Jelinčič je tako pozvao na iscrtavanje novih državnih granica pri čemu traži pomoć ostalih država u regiji jer smatra da tako nešto ne bi bilo korisno samo za Sloveniju već i za Srbiju.

Jelinčič tvrdi da bi na tom sastanku trebale sudjelovati sve republike osim Makedonije, koja nije bila zahvaćena ratom i Kosova, koje je nova tvorevina i "unutarnje pitanje Srbije". "Sve granice unutar Jugoslavije bile su rezultat dogovora komunističkih vođa. U bivšoj državi granice nikad nisu bile regulirane međunarodnim ili međurepubličkim dogovorom", kaže Zmago koji negira avnojevske granice kao "nepostojeću kategoriju".

"Srbija, Republika Srpska odnosno BiH, Crna Gora i Slovenija trebale bi se na tom sastanku udružiti protiv zajedničkog neprijatelja - Hrvatske", smatra Jelinčič koji tvrdi kako Hrvatska sa svim ostalim državama ima granične sporove, što je za njega dovoljan dokaz da Hrvati gaje teritorijalne pretenzije prema ostatku regije. "Hrvatska je vrlo jaka na diplomatskom terenu i ne preza od podmićivanja europskih diplomata, ali ako joj se suprotstavimo na četiri fronta onda će i Europa shvatiti o kakvom se problemu radi", podvukao je kontroverzni slovenski desničar.

P.V.
Foto: Finance.si

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.