10.000 kupaca u Austriji tužilo Volkswagen. Nagodili se, dobit će 23 milijuna eura

Foto: EPA

Njemački automobilski div Volkswagen postigao je izvansudsku nagodbu u Austriji s austrijskim kupcima koji su oštećeni skandalom Dieselgate. Volkswagen će im platiti 23 milijuna eura, piše Forbes.

Afera Dieselgate izbila je u rujnu 2015. godine kada je američka agencija za okoliš EPA javnosti otkrila Volkswagenovo varanje na testovima ispušnih plinova. Skandal se potom proširio i na druge proizvođače.

Austrijska udruga za zaštitu potrošača VKI podnijela je 16 tužbi u ime deset tisuća kupaca Volkswagenovih vozila, javlja francuska novinska agencija AFP. Volkswagen je nakon nagodbe priopćio da pozdravlja rješenje koje su postigli s VKI-jem. Kako javlja AFP, udruga za zaštitu potrošača tražila je od njemačkog proizvođača više od 60 milijuna eura.

Afera Dieselgate već je stajala proizvođača automobila više od 30 milijardi eura, a najveći troškovi nastali su u SAD-u.

U Njemačkoj je, pak, početkom rujna započelo suđenje bivšem šefu Volkswagena Martinu Winterkornu zbog umiješanosti u aferu, ali je ovaj tjedan odgođeno zbog Winterkornove ozljede pri padu. Sud u Braunschweigu najavio je da će se nastaviti sljedeće godine, prenosi njemačka novinska agencija dpa, sažima STA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.