AC Cars predstavio novu Cobru

NOVA će se izvedba legendarne Cobre, pod nazivom Mk VI javnosti po prvi puta predstaviti u Monaku, na tamošnjem Top Marques auto salonu, a riječ je o modernoj interpretaciji poznatog automobila koju će pokretati Corvettin 6.2 V8.

AC Cars je jedan od najstarijih britanskih auto proizvođača i za najnoviju interpretaciju legendarnog modela Cobra je oformio strateško partnerstvo s neovisnim njemačkim proizvođačem Gullwing GmbH.

Suradnja Britanaca i Nijemaca je dovela do razvoja Mk VI ili šeste generacije Cobre koja će se proizvoditi u Njemačkoj u Gullwingovim pogonima u Heydi. Cobra Mk VI je ustvari cabrio/coupe. Naime, tvrdi krov s gullwing vratima je uklonjiv, a prema službenim navodima interijer će biti izrađen od kvalitetnih materijala.

Dobar dio automobila će biti ručno izrađen, a prilikom proizvodnje će se koristiti napredni laki materijali te moderne tehnologije izrade.

Tako će šasija, odnosno prostorni okvir biti ručno izrađen, a na njega će se stavljati karoserijske površine izrađene od aluminija te još nekoliko lakih ili tzv. kompozitnih materijala. Masa automobila će se kretati tek nešto više od 1.000 kg, što garantira vrhunske performanse.

Službenih podataka o ovjesu, osim da je "sportskih korijena", nema, za kočnice saznajemo kako je riječ o Porscheovim ventiliranim diskovima promjera 332 sprijeda i 298 mm straga. Inače, motorizaciju će činiti samo jedan i to Chevroletov 6,2-litreni V8 motor kojega koristi Corvetta.

Istina, isti će biti ponuđen u dvije izvedbe. Tako će u slabijoj GT verziji razvijati snagu od 443 KS, a u snažnijoj GTS 655 KS. Drugim riječima, očekuje se kako bi Cobra GTS trebala ubrzavati od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.