Alpine je postao SUV

Foto: Alpine

ALPINE, autor automobila koji su u nebesa kovali Andy Murray i pripadnici nekadašnjeg Top Geara, sada je pokleknuo pred aktualnim trendovima i dobio SUV. 

Alpine ili za neke "francuski Lotus" oduvijek je znao napraviti auto koji budi emocije čak i kad stoji na mjestu. Ali baš kao što je Lotus pod novim vlasnikom skrenuo prema povišenim modelima, isto je napravio i Alpine. 

Lotus ima Eletre, a Alpine A390_β. Zasad je to samo koncept, ali serijsku izvedbu vidjet ćemo već iduće godine. I baš kao što Ferrari ne želi Purosangue prozvati SUV-om, tako i Alpine za svoj novitet kaže da je "sportski fastback". 

Nema sumnje, koncept izgleda atraktivno s povišenom coupeovskom formom, atraktivno skrojenim svjetlima i povećim naplatcima. Nema ni B nosača što će sasvim sigurno zbog sigurnosti biti promijenjeno do dolaska serijske izvedbe. Ipak, recimo kako Alpine tvrdi da će 85 posto vanjskog dizajna biti zadržano i na konačnoj verziji. 

Interijer je predviđen za boravak pet osoba, ali vozač može računati na sučelje navodno inspirirano Formulom 1. Na raspolaganju će imati isključivo električni pogon, zasad nepoznatih karakteristika.

Ovo će biti drugi električni model u gami, a do kraja desetljeća trebalo bi ih biti čak sedam.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.