Novi Alpine A110 R napravljen je od karbona

Foto: Alpine

ALPINE je za 2024. godinu odlučio poboljšati svoj 2022. godine predstavljeni model A110 dodajući mu nove verzije, prije svega s više opreme. Standardnu verziju i dalje pokreće motor s 252 KS, s tim da su poboljšane kočnice; sada su prednji diskovi promjera čak 320 mm.

Verzija A110 GT ima još snažniji motor, s okruglo 300 KS, te potpuno nove naplatke promjera 18 inča. Novost u interijeru je vrhunski audiosustav tvrtke Focal.

Isti motor kao i prethodna verzija ima i novi A110 S, gdje slovo S znači Sport. U konkretnom slučaju to znači posebni aerodinamički kit, Fuchs kotači promjera 18 inča opremljeni sa “semi-slick” gumama koje automobilu omogućavaju fenomenalno držanje ceste.

Konačno, najbolja je verzija ona oznake A110 R Turini gdje se najviše radilo na uštedi u masi, pa su tako poklopac motora, aerodinamički dodaci, stražnji spojler i difuzor napravljeni od karbonskih vlakana. Ta će verzija na francuskom tržištu koštati 106 tisuća eura. 

Inače, Alpine koji vuče porijeklo od nekadašnjeg Renault Sporta i dalje je najbliže Hrvatskoj dostupan u njihovom salonu u Sloveniji, točnije u Alpine Centru u Lescu.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.