BMW 1 GT: Prvi bavarski MPV

BAVARSKI će u Parizu predstaviti konceptni model Active Tourer, osmišljen koristeći iskustva s projekta razvoja modela i3, a koji će kada krene u skorašnju serijsku proizvodnju nositi oznaku serije 1 GT.

Radi se o modelu koji će najvećeg konkurenta zbog MPV karakteristika pronaći u Mercedesovoj B klasi. Time je BMW pogazio svoju riječ kada je prije par godina izjavio kako njihovi planovi ne obuhvaćaju monovolumensku koncepciju jer bi tim rušejem svojevrsnog tabua bio narušen imidž marke. Izgleda da je ipak profit postao važniji. kako god, Active Tourer je dugačak 4.343 mm te ima međuosovinski razmak od 2.667 mm.

Pogonski sklop konceptnog modela je novorazvijeni plug-in hibridni sustav eDrive koji udružuje rad 1,5-litrenog rednog 3-cilindrični benzinskog turbo motora s električnim motorom i litij-ionskim baterijama. Ukupna snaga ovog hibridnog sustava iznosi oko 190 KS, a najveći okretni moment 200 Nm.

Benzinac, s Valvetronic sustavom, pokreće prednju, a elektromotor stražnju osovinu. Litij-ionske baterije nude električnu autonomiju od oko 30 km, a ostale konkretnije tehničke informacije o samom pogonu za sada ostaju nepoznatima. BMW je objavio tek kako će ovaj koncept dostizati najveću brzinu od 200 km/h te ubrzavati do 100 km/h za manje od 8 sekundi. Prosječna (tvornička) potrošnja će se kretati oko 2,5 l/100 km.

Hibridna bi se izvedba zajedno s konvencionalnima svakako trebala naći i u serijskoj proizvodnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.