Citroën Metropolis: Ulazak u visoku klasu

FRANCUSKI bi proizvođač sljedećeg mjeseca u Šangaju na tamošnjem Expou trebao predstaviti svoj iskorak u jedan sasvim novi segment - svijet luksuznih limuzina.

U Kini bi trebao biti predstavljen model Metropolis. Za sada još uvijek nije jasno radi li se o isključivo konceptnom modelu, najavi ili pravom produkcijskom modelu.

Riječ je o luksuznoj limuzini dužine oko 5,3 i širine od 2 metra s kojom bi se ovaj proizvođač suprotstavio modelima poput produljenih izvedbi njemačkih limuzina i sl. Metropolis se navodno temelji na PSA-ovoj Platformi 3, koja se inače proizvodi u Kini jer je razvijena u suradnji s jednim tamošnjim proizvođače. Našim bi kupcima ista trebala biti poznata kao podvozje modela C6 i sl.

Što se dizajna tiče, Metropolis je proizvod Citroenovog kineskog studija, a uvelike se oslanja na konceptni Hypnos.

Osmisliti, premijerno predstaviti i ponuditi ovakav model u Kini ima smisla s obzirom kako su tamošnji kupci najodaniji velikim limuzinama. Uostalom, njemačka konkurencija će upravo ovog tjedna u Pekingu predstaviti primjerice A8 L, osvježeni Phaeton i sl.

Što se pogona tiče, za sada je poznato kako će ovaj automobil biti opremljen hibridnim pogonom, 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke i pogonom na sva četiri kotača.

Konvencionalni dio navodno čini 2,0-litreni V6 snage 275 KS, dok se snaga električnog motora može mijenjati između 60 i 100 KS, ovisno o potrebi. Izvori navode kako bi uz overboost ukupna snaga ovog pogona mogla doseći i 460 KS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.