Citroen DS3 R: Start na 28.500 eura

JEDNA od zvijezda skorašnjeg pariškog auto salona će svakako biti nova Citroenova džepna raketa. Produkcijska izvedba modela DS3 Racing bit će predstavljena na spomenutom auto salonu, a knjiga narudžbi se otvara već početkom idućeg mjeseca.

Naime, u Citroenu planiraju proizvesti svega 1.000 primjeraka ovog automobila, a izvori javljaju kako će se njihova cijena na europskim tržištima kretati oko 28.500 eura. Stoga ne čudi veliki optimizam glede uspješnog tržišnog nastupa.

Automobil pokreće 1,6-litreni THP motor osnažen na 207 KS, dok maksimalni okretni moment iznosi 275 Nm. DS3 R u odnosu na standardnu 1.6 THP verziju dolazi i s reprogramiranim ECU-om, novim turbopunjačem i ispušnim sustavom. Model je dobio i modificirani ovjes zbog kojeg je podnica 30 mm niža, novi aero kit, ali i snažniji kočnički sustav. Za potpuni užitak dodatno je dorađen ESP sustav te upravljački sustav.

Sve su ove izmjene u službi boljih voznih sposobnosti i performansi automobila. Kada smo ih se već dotakli recimo kako će DS3 R  ubrzavati do 100 km/h za 6,5 sekundi te dostizati najveću brzinu od 235 km/h.

Posebnost ovog automobila u Citroenovoj ponudi će se istaknuti raznim ukrasima, upotrebom kvalitetnijih materijala te jedinstvenim bojama i njihovim kombinacijama. Automobil će se moći naručiti samo u crno-narančastoj ili bijelo-sivoj kombinaciji, s time da se ova druga boja odnosi na krov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.