Ford Fiesta kao baza tunera

NETOM pristigla na hrvatsko tržište nova Fiesta već je u Europi stekla status bestslera kao najuspješniji Fordov model.

Od globalne premijere krajem prošle godine Fiesta je na europskom tržištu postala pravi hit s gotovo 120.000 prodanih primjeraka. Stoga, usprkos osjetno atraktivnijem dizajnu ima sve predispozicije da na cesti postane uobičajeni prolaznik koji ne izaziva preveliko zanimanje.

Spadate li u red onih koji se nisu spremni pomiriti s takvom situacijom, a Fiesta je i dalje zbog svojih karakteristika prvi izbor rješenje problema nude popularni tuneri.

Među prvima se, kao i u slučaju Kuge, pojavio bavarski tuner Loder1899, specijalista za Fordov europski asortiman. Novi paket nadogradnji uključuje ugradnju standardnih dodataka eksterijera, prije sve po pitanju odbojnika i bočnih pragova. Također, tu je i bogati asortiman aluminijskih naplataka dostupan u dvije veličine (17 i 18“) i praćen odgovarajućim gumama (205/40 R17 i 215/35 R18).

Od iole ozbiljnijih preinaka izdvaja se još mogućnost ugradnje stražnjeg difuzora koji će nositi novi ispušni sustav s četverostrukim završetkom kvadratnog presjeka. Jedna od opcija je i spuštanje vozila, i to za 35 mm. Kad su pak u pitanju motori, vlasnici su osuđeni na tvorničku ponudu. Bar zasada.

Za one željne radikalnijih zahvata tu je britanski tuner Mountune koji je u suradnji s Ford Team RS razvio nadogradnju za najsnažniju Fiestu u ponudi.

U pitanju je dakako benzinac 1.6 Ti-VCT kojemu je snaga podignuta sa 120 KS (i 152 Nm) na 140 KS (i 170 Nm). Preinake podrazumijevaju rad na usisu i ispuhu, a epilog je popravljanje sprint do 100 km/h za pune dvije sekunde, sa 9,9 na 7,9 sekundi.

Ponuda je zasad ograničena na Veliku Britaniju, a cijena paketa je oko 1.400 eura. 

Više o uspjehu Forda i nove Fieste

Ford of Europe povećao je tržišni udio u veljači na svojih 19 glavnih tržišta (Euro 19) na 8,5%, i to u razdoblju kada isto tržište bilježi pad od 20,1%.

Jezikom brojeva, Ford bilježi prodaju od 91.100 jedinica uključujući 27.900 Fiesti što ovaj model čini najprodavanijim Fordovim automobilom te drugim najprodavanijim automobilom uopće. Ove godine isporučeno je širom Europe 56.200 Fiesti, čime je ukupan broj zaokružen na 117.000 primjeraka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.