FOTO Cybertruck stigao u Hrvatsku, evo gdje ga možete vidjeti

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

VJEROJATNO najspominjaniji automobil današnjice i jedan od najvećih modela koje možete vidjeti uživo stigao je u Hrvatsku. 

Točnije, Cybertruck je stigao u Zagreb. Možete ga vidjeti u Tesla Centru, gdje će biti izložen do 28. rujna. Podsjetimo, ovaj model je prodajni hit u Americi, dok se u Europi još uvijek ne nudi. 

Grdosija je to koja gabaritima nadilazi sve osobne automobile koje možete vidjeti na hrvatskim i europskim cestama. U duljinu mjeri nepunih 5.7 metara, širok je nevjerojatna 2.2 metra i visinom od 179 cm nekih pet centimetara viši od prosječnog Hrvata.

 

 

Ono što pored veličine svakako plijeni pažnju je dizajn automobila, posebno izvana, jer se vozilo odlikuje doista unikatnim linijama. I upravo te linije, odnosno izostanak zaobljenih rubova smetaju europskoj regulativi, kao i početna masa od 3100 kg koja prelazi propozicije vozačke dozvole B kategorije. 

Izrađen od nehrđajućeg čelika, Cybertruck je opremljen i armiranim staklom, a praktičnosti doprinosi ogroman i prilagodljiv tovarni prostor s pomičnim roloom. Ima mogućnost vuče do 4990 kg, nosivost od 1134 kg i tovarni prostor od čak 1897 litara. 

Ovakva grdosija je i nevjerojatno brza. Do 100 km/h može stići za tek 2.7 sekundi, vozi do 209 km/h, a doseg je 515 km. U Americi je cijena 99.990 USD, dakako bez brojnih opcija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.