FOTO Čini se da je ovo Ferrarijev prvi električni auto

Ilustracija: Shutterstock

Ferrari je krajem 2019. godine objavio da neće predstaviti svoj prvi električni automobil do sredine ovog desetljeća.

Međutim tržišno lansiranje je pomaknuto unaprijed u travnju 2021. godine kada je predsjednik uprave kompanije John Elkann rekao da će automobil izaći do 2025. godine. Još uvijek je na putu za službeni debi krajem sljedeće godine. U međuvremenu, čini se da je možda prvi put viđen na testiranju.

Tijelo Maseratija, prednja svjetla Rome?

Ovaj čudno prikriveni testni model, koji je uočio Derek Cornelissen, izgleda kao veliki hatchback.

Uočen u Maranellu, neobično vozilo izgleda kao da nosi modificirano tijelo preuzeto s Maserati Levantea. Međutim čini se da ima prednja svjetla Ferrarija Rome. Također, ne mogu se ne primijetiti novodizajnirani kotači. 

"Izgleda kao Ford Focus", "Enzo se okreće u grobu"

Da, one četiri ispušne cijevi koje vise iz kutova stražnjeg branika su smiješno lažne. Žute naljepnice visokog napona ukazuju na to da se radi o električnom vozilu. Nije prvi put da proizvođač automobila odluči staviti lažne ispušne cijevi na prototip EV-a, kao što Porsche to radi već neko vrijeme s električnim Boxsterom.

Ljudi se na društvenim mrežama rugaju s ovim fotografijama. "Molim vas, recite mi da je ovo šala", "Izgleda kao Ford Focus", "Enzo se okreće u grobu", "Ode moja motivacija da zaradim ogroman novac", samo su neki od komentara.

Samo zato što je Ferrari odlučio koristiti tijelo Levantea ne znači nužno da V12 pogonjeni Purosangue dobiva električnog pratitelja. Kompanija s Prancing Horsea nije otkrila koji oblik će njihov EV imati.

Ferrari obećao da će njihov električni auto imati autentičan zvuk

Znamo da će taj misteriozni automobil biti izgrađen u novoj tvornici koju su predstavili ovog tjedna u postojećoj bazi u Maranellu. Vjerojatno nije slučajnost što je ovaj testni model viđen nekoliko dana nakon toga.

Ferrari je obećao da će njihov prvi EV isporučiti "autentičan" zvuk, što god to značilo. Automobil se navodno procjenjuje na više od 500.000 eura prema Reutersu iako je CEO Benedetto Vigna odbio ovog tjedna potvrditi tu vijest.

Također je odbacio spekulacije koje tvrde da će nova tvornica povećati godišnju proizvodnju s približno 14.000 na 20.000 vozila. Iako je Ferrari na pragu električne ere, još uvijek planira prodavati V12 automobile koliko god je to moguće.

Reuters tvrdi da je drugi Ferrarijev EV već u ranoj fazi razvoja

Voditelj marketinga proizvoda Emanuele Carando nedavno je rekao da će dvanaestocilindrični motor ostati u proizvodnji dok god ne bude zabranjen. Međutim talijanska egzotična marka predviđa da će automobili s čistim ICE motorima činiti samo 20 posto godišnje prodaje do 2030. godine. Oko 40 posto će biti predstavljeno plug-in hibridima, dok će preostalih 40 posto biti čisti EV-ovi.

U međuvremenu, procjenjuje se da će prvi EV činiti pet posto ukupnih isporuka u 2026. godini. Reuters tvrdi da je drugi električni automobil već u razvoju, iako u ranoj fazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.