FOTO Kako je najpoznatiji pick-up postao opasna ratna mašina

TOYOTA Hilux spada u red najpoznatijih i, što je bitno, najpouzdanijih kamioneta na tržištu. 

Ovaj dugovječni model nerijetko je na meti kojekakvih prerada, a često smo ga vidjeli i u postavama oružanih snaga, najčešće pobunjenika i terorističkih organizacija. Sada nam stiže još opakija prerada. 

Dolazi iz Australije, a potpisuje ju Supacat, renomirani proizvođač vojnih vozila. Toyotin model sada je postao MUV ili Medium Utility Vehicle. Zasniva se na izvedbi s duplom kabinom, ali je zbog smještaja dodatne opreme produljen. 

Zbog toga je dobio niz modifikacija, a ona najočitija, pored produljenja, jest ugradnja treće osovine. Vozilo je opremljeno 6x6 pogonom, a uz vojnu ima i klasičnu offroad opremu poput terenskih guma, dodatne krovne rasvjete ili bull bara. Dojam će upotpuniti šnorkl i dodatni bočni pragovi. MUV je sve samo ne lagan, pa tako pod punim opterećenjem masa ide od početne 3 na čak 6.5 tona. 

Ispod poklopca je znani 2.8 dizelaš s 204 KS i 500 Nm, ali Supacat nudi mogućnost unaprjeđenje karakteristika motora. Također, kao opcija se nudi i automatski mjenjač. 

Kako izvještava australski Drive, australska vojka je odbila vojnu verziju Toyote land Cruiser i odabrala Polaris Dagor. Sada ostaje da vidimo hoće li prerađeni Hilux imati više sreće. Naime, cijena kao posljedica korištenja komercijalne osnove mogla bi mu biti jedan od jačih aduta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.