FOTO Michael Jordan kupio jedinstvenu Pininfarina Battistu, pogledajte

Foto: Automobili Pininfarina

Odavno je poznato da je Michael Jordan veliki zaljubljenik u automobile. 

Njegova zbirka uključuje neke od najekskluzivnijih Ferrarija svih vremena, kao što su Daytona SP3, 812 Competizione i J50. No bivša zvijezda Chicago Bullsa dodala je novo prestižno ime na popis.

Pininfarina Battista, električni hiper-GT od 1903 KS, sada je postao dio Jordanove skupocjene kolekcije. I ovdje Jordan nije bio običan naručivši da mu izrade jedinstvenu komad pod nazivom Targamerica, koji je prvi put viđen prošlog kolovoza na Monterey Car Weeku.

Stilom podsjeća na Ferrari Spider

Automobili Pininfarina objavio je na svojim društvenim mrežama trenutak isporuke skupocjenog automobila Michaelu Jordanu. 

Tako je ovjekovječen trenutak kad Michael Jordan prima ključeve svog novog dragulja, personaliziranog u svakom pogledu.

Targamerica se ističe odsustvom krova, a stilom podsjeća na Ferrari Testarossa Spider. Napravljene izmjene nisu promijenile izvorne linije Battiste iako su to zahtijevale značajne strukturne prilagodbe kako bi se održale performanse standardnog automobila. Boje Testarossa Spidera su zadržane, s karoserijom u Liquid Silver, obogaćenoj detaljima u Iconica Blu, posebno u donjem dijelu.

Aktivni stražnji spojler također je zadržao stil izvorne verzije, ali s novim detaljem: donji dio je ručno dorađen u Iconica Blu, ekskluzivno za ovaj model.

Poseban pretinac za Jordanove cigare

Razina personalizacije Pininfarine definirana je u bliskoj suradnji s vlasnikom.

Na Battisti se vide aluminijske felge s pet krakova inspirirane Agnellijevom Testarossom, opremljene trokutastim rupama u blizini sredine, što je Pininfarinine inženjere stavilo na test kako bi osigurali sigurnost.

Još jedna nova značajka je pretinac za cigare između sjedala, opremljen ovlaživačem zraka i promjenjivim osvjetljenjem ovisno o načinu vožnje.

Battista Targamerica zadržava električni pogonski sklop s četiri motora ukupne snage od 1903 KS i 2340 Nm, koji može ubrzati od 0 do 100 km/h za 1.86 sekundi i postići najveću brzinu od 350 km/h.

A cijena? Nije objavljeno, ali je sigurno veća od 2.5 milijuna funti potrebnih da se osnovnu Battistu parkira u garažu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.