FOTO Ovo je najbolji auto za obitelji s malom djecom

Foto: Alfa Romeo

USPRKOS sve bogatijoj opremi u automobilima, malo toga pomaže u prijevozu djece, posebno u najmlađoj dobi i na duljim dionicama.

Danas možemo biti zahvalni ako proizvođač za putnike straga predvidi USB-C konektor za punjenje, a oni sretniji mogu potomcima ponuditi otvore ventilacije i pomični središnji oslonac za igru. Šalu na stranu, ali doista sve ostalo dolazi kao doplata. 

Izuzetak je Alfa Romeo koji možda uvede jednu značajnu novost na tržište. Iako poznata po vozačkim automobilima koji odlično izgledaju i još bolje se voze, Alfa se sada očito želi približiti širem sloju korisnika. Njeni najvjerniji poklonici su odrasli i zasnovali su obitelji, a to ne znači da se moraju odreći Alfe. Naprotiv, tu je SUV model Tonale, a s njim je upravo stigla Bambini izvedba. 

Automobil ima mnoštvo korisnih dodataka, a možda najviše kul je stolić za previjanje skriven u pokrovu prtljažnika. Svi koji ste morali na putu hitno mijenjati pelenu znat će cijeniti ovakav dodatak, daleko više od, primjerice, promjenjive ambijentalne rasvjete. Istraživanje koje je proveo Huggies kaže kako 86% roditelja na putovanju mora napraviti pauzu za promjenu pelena.  

Alfa nudi i integrirani baby monitor, a tu su i brojni pretinci i držači, posebno na naslonima prednjih sjedala. Naravno, nasloni sjedala imaju i štitnike koji sprječavaju da ih djeca uprljaju obućom. Nimalo bezazleno, jer studije pokazuju da dijete to čini prosječno 3.5 puta na putovanju. 

Naravno, grickalice se u vožnji podrazumijevaju, ali kod ove Alfe nema brige - maleni prenosivi usisavač je smješten u podnici prtljažnika, a tu je i organizator za stvari koji će spriječiti da vam sve potrepštine, poput pelena, krema i vlažnih maramica, budu nadohvat ruke. 

Nažalost, ovo je samo pokazni unikat. Međutim, sudeći po interesu, ove dodatke uskoro bismo mogli vidjeti u ponudi Alfa Romea. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.