FOTO Ovo je novi model Renaulta

Renault je predstavio Renault Embleme. "Konceptno vozilo Renault Embleme utjelovljuje Renaultovu viziju vozila doraslog izazovima niskougljične mobilnosti", objavio je Renault u današnjem priopćenju.

"Taj koncept predstavlja veliki inženjerski i inovacijski izazov te pokazuje kako kroz drukčiji pristup proizvodnji vozila igrači poput Renault Grupe mogu ostvariti cilj ugljične neutralnosti u Europi do 2040. i u svijetu do 2050.", dodali su.

Renault Embleme osmišljen je da ugljične emisije svede na najmanju moguću mjeru, i to u svim fazama životnog ciklusa. U usporedbi s jednakovrijednim suvremenim automobilima, emisije ekvivalenta ugljikova dioksida smanjuje za čak 90 posto, navodi se dalje.

"Taj karavan profinjenih, fluidnih linija odlikuje dizajn čija je namjena poboljšati aerodinamična svojstva, a učinkovitost dovesti do vrhunca", hvale se tvorci.

Renault Embleme pogoni 100 posto električni motor s dvostrukim izvorom energije, konstruiran da smanji ugljične emisije i pritom zadrži sve ono što ga čini svestranim. U njega je ugrađena baterija kapaciteta 40 kWh, idealna za svakodnevnu vožnju, te vodikov gorivni članak za potrebe duljih putovanja.

Embleme je dugačak 4.8 m, što potvrđuje Renaultovu namjeru da nastavi stvarati inovacije u C-segmentu i šire.

Embleme će biti izložen u Renaultovu izložbenom prostoru na ovogodišnjem Pariškom salonu automobila. Ampere će uskoro u cijelosti predstaviti taj koncept te nam pokazati tehnološka dostignuća koja tako visoku razinu dekarbonizacije čine mogućom, navode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.