FOTO Prodaje se Schumacherov Ferrari F1 bolid s kojim je pobjeđivao 2006. godine

Foto: Ferrari

Jedan od najuspješnijih Ferrarijevih bolida, a ujedno i jedan od posljednjih koje je vozio legendarni Michael Schumacher, bit će prodan na aukciji kuće RM Sotheby's.

Bolid je korišten 2006. godine, odnosno tijekom posljednje Schumacherove sezone u momčadi Ferrarija. Riječ je o bolidu Ferrari 248 F1, petom od ukupno osam napravljenih za spomenutu godinu. Što se tiče utrka, debitirao je na četvrtoj utrci sezone, koja se vozila u Imoli, a Schumacher je osvojio pole position u kvalifikacijama te potom stigao do pobjede. Bio je to njegov prvi trijumf u 2006. godini.

Na sljedećoj utrci voženoj na Nürburgringu, Schumacher se kvalificirao kao drugi, no pametna strategija odlaska u boks omogućila mu je da dođe do pobjede. Nakon toga je vozeći ovaj bolid bio drugi u Španjolskoj, Velikoj Britaniji i Kanadi, dok je u SAD-u ostvario pole position i novu pobjedu. Također, slavio je i u Francuskoj, a bolid je povučen iz upotrebe nakon utrke u Mađarskoj.

Posljednji put ga je Michael vozio na Ferrarijevoj proslavi Finali Mondiali u Monzi na kraju sezone.

RM Sotheby's navodi da je ovaj bolid od Ferrarija kupio privatni kolekcionar u prosincu 2007. godine te da je ostao u istoj kolekciji do danas. Posjeduje certifikat Ferrari Classiche te je korišten na nekoliko privatnih testiranja na stazi Fiorano. Također, bio je izložen u Muzeju automobila Petersen u Los Angelesu 2017. godine u sklopu izložbe "Seeing Red: 70 years of Ferrari".

Procjenjuje se da će za Ferrari 248 F1 novi kupac morati izdvojiti više od 10 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.