FOTO U Hrvatsku stigao novi model Renaulta

Foto: Renault

U Hrvatsku je stigao novi hibridni Renaultov model- Symbioz.

U unutrašnjost Renaulta Symbioz može se smjestiti pet odraslih osoba. S obzirom na dimenzije (dužina: 4.41 m, širina: 1.79 m, međuosovinski razmak: 2.64 m), taj se model smješta između Captura i Australa. Opremljen je 360-stupanjskim prikazom okruženja vozila te prednjim, stražnjim i bočnim parkirnim senzorima.

Prednja sjedala te inačice presvučena su mrežastom tkaninom, a na njihovu se naslonu ocrtava djelić dijamantnog logotipa. Gornji dio armaturne ploče ima završnu obradu od brušenog aluminija, dok je donji dio obložen kožom zrnate teksture (TEP) s vidljivim šavovima. 

Pomicanjem stražnje klupe za 16 cm, teretni kapacitet povećava se s 492 na 624 litre. Symbioz teži manje od 1500 kg (od 1423 do 1476 kg), a visok je 1.57 m. 

Tehnologija

Renault Symbioz dolazi s paketom opreme koja uključuje panoramski krov Solarbay s funkcijom zatamnjivanja. Tu je i multimedijski sustav openR link s ugrađenim Google uslugama, okomitim 10.4-inčnim dodirnim zaslonom i 10-3-inčnim zaslonom brzinomjera. 

Novo izdanje europske Uredbe o općoj sigurnosti nalaže da se neki sustavi za pomoć u vožnji automatski i sustavno aktiviraju prilikom svakog pokretanja vozila, pa je tako u vozilo ugrađena nova tipka My Safety. Smještena je s lijeve strane upravljača, vozaču omogućuje da jednim pritiskom istodobno aktivira ili deaktivira omiljene postavke za pet sustava za pomoć u vožnji.

Nova funkcija E-SAVE

Symbioz je dostupan s hibridnim motorom E-Tech snage 145 KS. Funkcija E-SAVE, koja se aktivira pritiskom gumba na armaturnoj ploči (s lijeve strane upravljača), pomaže održati napunjenost baterije na najmanje 40%. Renault Symbioz ima prednji ovjes MacPherson, dok je straga ugrađena polukruta osovina. 

Proizvodi se u tvornici u Valladolidu te je dostupan s trima razinama opreme: Techno, Esprit Alpine i Iconic. Inačica s pogonom E-Tech hybrid 145 u nekim se europskim zemljama prodaje od 22. svibnja. Cijena Symbioza se, ovisno o opremi, kreće od 29 do 35 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.