Jeste li primijetili ovaj mali ključ ugraviran u plastiku iza volana? Jako je važan

Foto: YouTube

Možda niste ni primijetili da na plastici oko stupa upravljača vaš automobil ima ugraviran maleni ključ. O čemu se radi?

Malo tko zna čemu zapravo služi. Možda ga i vi imate, provjerite. Prije mnogo godina tradicionalni ključevi za otvaranje i pokretanje automobila ustupili su mjesto sofisticiranijim ključevima koji nam omogućavaju daljinsko otvaranje vrata i pokretanje motora bez vađenja ključa iz džepa.

U novije vrijeme pojavili su se napredniji sustavi s kojima možemo učiniti isto, ali s mobitela ili jednostavno približavanjem ruke kvaci na vratima. Međutim može doći do kvara ili vam se jednostavno u pametnom ključu potroši baterija. Kako onda ući u kabinu ili pokrenuti vaš automobil?

Pametni ključevi u sebi imaju skriven klasičan ključ, do kojeg se lako može doći. No jednom kada ste ušli u vozilo, kako ga upaliti ako se vaše vozilo pali na gumb? Tome služi ugravirani ključić najčešće na stupu upravljača ili na središnjoj konzoli, piše Auto Klub.

Jednostavno približite vaš ključ tom ugraviranom simbolu i tada će sustav dekodirati vozilo i koliko god baterija u ključu bila prazna, moći ćete startati vaš automobil preko gumba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.