Kako je Zuckerberg ženin Porsche Cayenne pretvorio u obiteljski minivan

Foto: westcoastcustoms

Priscilla Chan, partnerica trenutno drugog najbogatijeg čovjeka na svijetu i suosnivača Facebooka Marka Zuckerberga, vozi Porsche Cayenne Turbo GT. 

Međutim, ne vozi izvornu verziju jer joj je Mark ovaj supersportski auto prenamijenio kako bi bio praktičniji za obiteljske situacije.

Potpuni preobražaj

Zuckerberg se obratio radionici West Coast Customs, smještenoj u Kaliforniji i specijaliziranoj za ekstremno prilagođavanje automobila.

Ova radionica postala je poznata zahvaljujući televizijskom programu, a sada su transformirali Porsche da nalikuje monovolumenu. Ovjes je spušten, a međuosovinski razmak je produžen kako bi se ugradila klizna stražnja vrata, što omogućava lakši ulazak i izlazak za troje djece para (i psa).

Poseban posao za VIP osobe  

Mark Zuckerberg nije prva slavna osoba koja je zatražila usluge West Coast Customsa. Među poznatim osobama kojima je ova radionica modificirala auto su Shaquille O'Neal i Will.I.Am.

Chan je zatražila da Porsche Cayenne Turbo GT postane praktičniji, a s produženim međuosovinskim razmakom i krovom, bilo je potrebno dodatno ojačanje strukture.

Stražnji paneli su izrađeni po mjeri, a svi električni i mehanički sustavi su prilagođeni novoj karoseriji. Tehničke specifikacije nisu objavljene, no motor 4.0 V8 biturbo sa 640 KS vjerojatno nije promijenjen.

Ideja o Porsche monovolumenu nije sasvim nova. Sjetimo se Porschea B32 iz 1980-ih, Volkswagena T3 s motorom 911 Carrere i drugim nadogradnjama. Također, 2018. godine Porsche je proizveo Vision Renndienst, električno vozilo sa šest sjedala. Gledajući u budućnost, veliki električni Porsche SUV planira se za 2027. godinu, vjerojatno sa šest ili sedam sjedala.

Šef Facebooka sebi odabrao 911 GT3 Touring s ručnim mjenjačem

Dok je Chan dobila prilagođeni Porsche, Zuckerberg je za sebe odabrao 911 GT3 Touring u istoj mat sivoj boji kao i Cayenne, opremljen ručnim mjenjačem.

To je sportski automobil za zabavu, jer mu je trenutni svakodnevni automobil Cadillac CT5-V.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.