Najatraktivniji BMW ide u proizvodnju

Foto: BMW

KONAČNO dobre vijesti za ljubitelje automobila - prelijepi BMW-ov koncept ide u proizvodnju. 

Ipak, nemojte se prerano veseliti jer ovaj model je i prije službene objave rasprodan. Upravo tako. Nakon što smo mi smrtnici obaviješteni da će se naći u proizvodnji, isti izvor potvrdio je da je cjelokupna serija od 50 primjeraka već rasprodana. Tako to ide u svijetu u kojem novac ima glavnu ulogu, a sve ostalo dolazi debelo nakon toga. 

Ali nemojmo filozofirati, nego se radujmo zbog sretnika koji će imati priliku uživati u ovom prelijepom BMW-u. Podsjetimo, BMW Skytop je kao koncept predstavljen ove godine na Concorso d’Eleganza Villa d’Este, gdje je izazvao ogroman interes, očito i onih koji mogu utjecati na upravu BMW-a. 

 

A ako se pitate koliko će Skytop stajati, najbolji orijentir može biti 3.0 CSL. Imao je jednaku seriju od 50 primjeraka, a te 2022. godine rasprodan je po pojedinačnoj cijeni od čak 750.000 eura. Pokazao se kao odlično ulaganje jer su kasnije pojedini primjerci prodavani po osjetno višoj cijeni, većoj i od milijun eura. 

BMW Skytop nastao je na osnovi serije 8, a ima potpuno nov vanjski dizajn s targa krovom. Pokreće ga standardni 4.4 twin-turbo s 625 KS u kombinaciji sa Steptronic mjenjačem. Recimo i da 100 km/h postiže za 3.3. sekunde. Ali u teoriji jer će većina ovih automobila provoditi vrijeme u kolekcionarskim brlozima uz tek povremeno pojavljivanje u javnosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.